26 maart 2014

Afscheid raadslid Henk den Hartog SGP

Gistermiddag 18.00 uur werd er afscheid genomen van een aantal raadsleden waaronder SGP-er Henk den Hartog. Zijn taken als ouderling van de Gereformeerde Gemeente te Poederoijen vragen, naast zijn werk, zoveel tijd dat er geen ruimte meer was voor het lid zijn van de gemeenteraad. Henk was daarom niet meer in de top vijf van de kieslijst opgenomen.

De burgemeester gaf aan dat Henk veel aandacht heeft gevraagd voor respect en de normen en waarden in zijn acht-jarige raadsperiode. "Hij was een waardig pleitbezorger van waardige omgangsvormen." Henk zette zich ook in voor samenwerking. Hij heeft zijn raadswerk bijzonder goed weten te combineren met de vele reizen die hij voor zijn dagelijkse werk moest maken; hij heeft bijna nooit een raadsvergadering hoeven te verzuimen. Henk krijgt nu weer de ruimte voor zijn roepingen en uitdagingen, zijn grote gezin en zijn mooie huis in Poederoijen. Als dank voor zijn inzet kreeg Henk een mooi boeket en een klokje als aandenken.

Na de afscheidraad volgde nog een afscheidsdiner in restaurant "De Verdraagzaamheid" te Zaltbommel.

De SGP koestert de goede herinneringen  aan Henk. Bovenal dank aan de Heere die het heeft gegeven dat Henk acht jaar deel uit kon maken van de gemeenteraad, waarvan ook een aantal jaren als fractievoorzitter. Zijn ervaring, kundigheid, inzet en samenwerking werden zeer gewaardeerd. Maar de fractie begrijpt dat de nieuwe taak van Henk teveel tijd vraagt en hij daarom niet langer meer deel kan uitmaken van de fractie. Gelukkig blijft Henk zich nog wel inzetten voor de SGP via de schaduwfractie. Op een later tijdstip zal Henk nog een afscheidsreceptie worden aangeboden. 

In het fotoalbum onderaan onze startpagina ziet u een aantal foto's van het afscheid van Henk den Hartog.