1 maart 2014

Arie Duijzer in Altena Actueel

De SGP Zaltbommel staat voor het voeren van een Bijbels verantwoorde politiek en zoekt hiermee het beste voor de inwoners van onze gemeente.

De zondag is Gods dag. De SGP wil dat winkels, zoals vroeger,  zondags gesloten zijn. Zondagsopenstelling treft met name de kleine ondernemers. Zij zijn eigenlijk gedwongen open te gaan en het kost extra.

De SGP steunt de (kleine) ondernemers van harte en spant zich in om winkels in de kleine kernen open te houden. Belangrijk is dat er in deze kernen (betaalbare) woningbouw plaats vindt en de scholen open blijven.

De agrarische sector en de tuinbouw verdienen onze steun, daar zij één van de belangrijkste motoren achter de lokale economie zijn.

De vrijwillige brandweer  dient ook plaatselijk over goed materiaal te beschikken en er mogen geen brandweerkazernes gesloten worden.

De SGP vindt trapveldjes belangrijker dan een sportcomplex.

Begraafplaatsen dienen goed onderhouden te worden. De tarieven in Zaltbommel voor lijkbezorging moeten omlaag. Deze tarieven behoeven niet kostendekkend te zijn, want dit betreft het algemeen belang.

Voor een goede dienstverlening is ambtelijke samenwerking met andere gemeenten mogelijk, maar de SGP Zaltbommel wil de afstand tussen burger en gemeente zo klein mogelijk houden, daarom is de SGP tegen herindeling.