27 maart 2014

Installatie raadsleden 2014-2018

Vanavond zijn de vier raadsleden van SGPzaltbommel geïnstalleerd in de gemeenteraad. Burgemeester van den Bosch opende, na het moment van bezinning, de vergadering met het vaststellen van de agenda. Daarna ging hij over tot de beëdiging  van de 21 raadsleden. Vervolgens hield hij een toespraak waarin hij opriep om de mooie gemeente Zaltbommel niet de verkwanselen. Ieder mocht voor zichzelf invullen wat hij onder deze boodschap verstaat, maar denk bijvoorbeel aan herindeling of gemeentelijke samenwerking. Een groot gedeelte van de toespraak ging over integriteit.  De raadsleden hebben daarover ook vershillende stukken ontvangen. "Integriteit is geen speeltje van de burgemeester of wie dan ook. Maar u gaat daar zelf over, eventueel samen met uw partij. Ik zeg het wel als hoeder van de integriteit, zeker omdat er nu een wetsvoorstel ligt in de Tweede Kamer waarin de burgemeester formeel wordt belast met het toezicht op integriteit. Ik spreek liever over zorgplicht."

Na de toespraak werd de (hele korte...) agenda verder afgewerkt. Er volgde een stemronde over de tijdelijk afgevaardigden in de regio Rivierenland. Namens de gemeente Zaltbommel is Kees Zondag herkozen.

De raadsvergadering werd afgerond en na afloop was er de gelegenheid om de nieuwe raadsleden te feliciteren onder het genot van een hapje en drankje.

De SGP wenst haar raadsleden voor de komende tijd Gods zegen toe bij hun verantwoordelijke taak.

In het foto-album onderaan de voorpagina vindt u een aantal foto's van de installatie.