15 december 2016

Intergemeentelijk zwembad

Gemeenteraad 15-12-16

Het belangrijkste doel voor de SGP bij de discussie over een zwembad is: dat er zwemles gegeven kan worden. Het kan niet de bedoeling zijn dat het aantal kinderen met een zwemdiploma afneemt.

Een zwembad in Kerkdriel is onbespreekbaar voor de SGP. De afstand van onze inwoners naar een zwembad in Kerkdriel is veel te ver. Een derde van de inwoners woont dan meer dan 15 kilometer van het beoogde nieuwe zwembad, vandaan. Dit in verhouding tot het betalen van 50% van de kosten door de gemeente Zaltbommel, is voor de SGP onacceptabel.

De SGP is voor een zwembad in Zaltbommel, met als hoofddoel `zweminstructie`, en dit binnen de huidige lasten van het zwembad. Als dit zwembad dan op zondag gesloten is, heeft het onze volledige steun. Als een zwembad in Zaltbommel niet lukt, dan richt de SGP zich op subsidie voor zwemlessen van kinderen om een zwemdiploma te behalen.

De SGP heeft dan ook tegen het voorstel, om één intergemeentelijk zwembad bij de Kreek in Kerkdriel te bouwen, gestemd. Het voorstel werd mede hierdoor verworpen.