15 december 2022

Raadsvergadering 15-12-2022

Onder het Agendapunt: Regionale samenwerking, deed raadslid W.G. van Horssen verslag van de raadswerkgroep van de Avri. In deze werkgroep heeft hij meegedacht over de toekomst van de Avri. Op de website van de Avri is meer hierover te vinden.

De fractie van het CDA stelde vragen over onrust onder de leden van de Protestantste Gemeente over de toekomst van de St. Maartenskerk. Wethouder Zondag kon hem geruststellen. Het duurt wat langer dan was voorzien, maar de intentie is hetzelfde.

Bij het Agendapunt Schuldhulpverlening diende de VVD samen met D66 een motie in over de  financiële weerbaarheid van vrouwen. De fractie van de SGP, maar van BVNL stonden kritisch tegenover deze motie. Hij was niet duidelijk en ook het doel was niet helder. Na schorsing van de vergadering kwamen de indieners met wat antwoorden, maar het bleef een vage motie. Wethouder Bouchtaoui kon er mee leven en gaf het oordeel aan de raad. Omdat er geen zwaarwegende bezwaren waren, hebben we schoorvoetend mee ingestemd.

Aan het eind van de vergadering diende onze fractie mede namens VVD en ZVV een motie in aangaande de grondtransactie tussen de gemeente en raadslid Schreuders. De provincie Gelderland heeft het proces van zowel de verkoop als de aankoop van de gronden beoordeeld en geen onrechtmatigheden aangetroffen. In de motie wordt dan ook opgeroepen om de overeenkomst te effectueren. Maar ook om richtlijnen op te stellen hoe in voorkomende gevallen te handelen.

Deze motie leidde tot heftige reacties van met name GL en CDA die met een motie voor een vervolgonderzoek en zelfs met een motie van treurnis kwamen. De motie van de SGP werd aangenomen, de andere moties werden verworpen. Hiermee kan het dossier Schreuders worden afgesloten.