5 maart 2015

SGP stemt in met Intentieverklaring Samenwerking Maasdriel

Gemeenteraad 05-03-2015

Met een verwijzing naar de Algemene Beschouwingen in 2013 heeft onze fractievoorzitter, Geert Bok, aangegeven dat de SGP geen scenario 's steunt waarin onze gemeente opgaat in een andere gemeente. Wel steunt de SGP samenwerking met de gemeente Maasdriel om samen in de regio Rivierenland of eventuele andere verbanden op te trekken.

Dan is dan ook exact de bandbreedte die wij aan de intentieverklaring meegeven: Samenwerking is goed en nodig, herindeling daarentegen overbodig.

Bij de totstandkoming van het voorstel is alleen samenwerking, zonder herindeling het uitgangspunt geweest. Iedereen, van pers tot Commissaris der Koning die meer in het voorstel leest, wil lezen of zou willen lezen, geeft wat de SGP betreft een compleet verkeerde uitleg.

Tenslotte deed hij nog een toezegging aan onze inwoners: Wij zijn echter leden van de gemeenteraad van Zaltbommel. Dat betekent voor ons dat we aan de Zaltbommelse inwoners verplicht zijn de samenwerking positief maar ook kritisch te volgen. Daar mogen al de inwoners van onze gemeente de SGP op aanspreken.

Uiteindelijk werd de intentieverklaring door alle partijen gesteund, waarbij m.n. D66 en Frits van der Schans wel een fusie willen, terwijl CU en PvdA net als de SGP hier tegen zijn.