2 juli 2015

Structuurvisie WaalWeelde-West

Gemeenteraad 02-07-2015:

De SGP kan zich in grote lijnen vinden in de structuurvisie. Belangrijke doelen op het gebied van waterveiligheid, ruimtelijke kwaliteit, natuur recreatie en economische ontwikkeling in het westelijk Waalgebied komen aan de orde.

Belangrijk punt voor de SGP is de  mogelijke dijkverlegging in Brakel. De SGP vindt dat zolang de veiligheid niet in het geding komt, dijkverlegging in Brakel geen optie is. Het bewonersalternatief tegen dijkverlegging is een zeer goed alternatief. Het is dan ook goed dat deze optie meegenomen wordt in de structuurvisie. Om deze optie een zo groot mogelijke kans te geven, dienen maatregelen in de Breemwaard en de Brakelse Benedenwaarden mogelijk te zijn. Dit is dan ook in de structuurvisie middels een door de SGP mede ingediend amendement aangepast.

Ook zijn in deze visie ontwikkelingen van niet-riviergebonden functies zoals de Buitenstad Zaltbommel mogelijk.

De SGP heeft geen probleem met de uitbreidingslocatie Munnikenland (Poederoijen) voor watergebonden bedrijven. Wij vinden dit een geschikte locatie voor zulke bedrijven. Wel is het goed om deze locatie te gebruiken voor bedrijven uit de regio.

We begrijpen dat de gemeente Neerijnen de zorgen van de gemeente Zaltbommel in zake de bedrijvigheid in de Kerkewaard te Haaften ter harte neemt. We gaan ervan uit dat deze zorgen dan ook meegenomen worden. Het valt ons op dat Waalbommel BV niet tegen de ontwikkeling in de Kerkewaard is, mits er voldaan wordt aan alle gestelde eisen, omtrent de ontwikkelingen  op dit terrein. Dit is ook visie van de SGP.