10 november 2016

Uitgelicht: De windmolens

Passage uit Algemene Beschouwingen over begroting 2017:

Voorzitter, het tweede punt zijn de windmolens. En dan hoef ik er niet bij te zeggen welke ik bedoel. Voor afgelopen zomer stonden alle signalen op groen voor een behandeling na de zomer. Het college heeft zelfs in een informatienota aangegeven dat de stukken naar de raad zouden komen. Hoe komt het dan voorzitter, dat behandeling is uitgesteld, en het college de stukken nog niet naar de raad stuurt? Wat is er aan de hand met dit voorstel, dat voor uitstel is gekozen? En kom niet aan met de zin de participatie is niet goed uitgewerkt’.

Verkiezingsthema twee voor de SGP dan? Zou kunnen. Of zullen we de tijd tot de verkiezingen toch maar nuttig gebruiken en tot een besluit komen? De SGP vindt dat omwonenden en initiatiefnemers lang genoeg in de onzekerheid hebben gezeten.

En voorzitter, hoe staat het met de uitvoering van de motie Windmolens Munnikenland en Wildeman? Ook uitgesteld? Zonder verdere verklaring wordt ons gemeld dat deze motie nog open staat. Klip en klaar willen wij weten, wanneer het college tot uitvoering over gaat.