7 november 2013

Uitgelicht: Politiebureau Zaltbommel en de brandweer

Passage uit Algemene Beschouwingen over begroting 2014:

Politiebureau Zaltbommel

Even ben ik in de verleiding geweest om het college weer te vragen zich hard te maken voor meer agenten. De laatste tijd is er namelijk sprake van een golf van soms brute inbraken in diverse kernen. Ik weet echter dat we het college en in het bijzonder de portefeuillehouder mee hebben als het gaat over uitbreiding van de politie capaciteit. Daarom wil ik een vraag daarover op dit moment achterwege laten.
Over een ander onderwerp wil ik wel een vraag stellen. Vanuit de media hebben we als SGP begrepen dat het politiebureau in Zaltbommel mogelijk op de tocht staat. Daar zijn we als SGP niet gelukkig mee. Van een politiebureau gaat naar onze mening een preventieve werking uit. Om nog maar te zwijgen over mogelijke verkorting van aanrijtijden van de politie.
Daarom een aantal concrete vragen aan het college hierover:
1. Wat is de kans dat het politiebureau in Zaltbommel daadwerkelijk gaat sluiten?
2. Bent u het eens met de SGP dat sluiting van het politiebureau in Zaltbommel een verkeerde zaak is?
3. Zo ja, wat kunt en gaat u daar aan doen?

Brandweer

Naast de professionals die in onze gemeenten zorgen voor veiligheid, zijn er ook vrijwilligers. Daarbij doel ik op de brandweermensen die in onze kernen actief zijn. In eerdere algemene beschouwingen hebben we aandacht gevraagd voor deze groep enthousiaste mensen. Door de overgang naar de veiligheidsregio is de afstand groter geworden tot de gemeentelijke brandweer. Dit mag echter niet leiden tot een situatie waarbij we als gemeente geen stem meer hebben bij de besteding van de middelen. Wij vragen hiervoor nadrukkelijk de aandacht van de portefeuillehouder.