20 maart 2015

Verkiezingen 2015

Kees van der Staaij: ‘Wij zijn heel dankbaar met dit prachtige voorlopige resultaat. Als SGP zagen we de laatste jaren een al stijgende lijn. Die wordt nu duidelijk doorgezet.

We zien terug op een positieve campagne. Naast de inzet van veel ervaren mensen waren er ook veel getalenteerde jongeren actief. Samen zorgden zij voor veel enthousiasme en creativiteit.

Mooi dat niet alleen wij, maar ook ChristenUnie en CDA een plus laten zien.

Opvallend dat de coalitiepartijen, met name de PvdA, een veer moeten laten. De slagkracht van het Kabinet is met deze uitslag in het geding. Op dit moment waren er drie partijen bereid constructief mee te denken, nu zijn er meer constructieve partijen nodig.

Het wordt hoe dan ook ingewikkelder.'

 

Van onze provinciale lijsttrekker, dhr Klaas Ruitenberg zagen we de volgende reactie: Alle volgers hartelijk dank voor de ondersteuning tijdens de campagne. We hebben nu drie statenleden! Soli Deo Gloria 

 

Van het waterschap SGP Rivierenland vernamen we: "waar SGP Rivierenland in 2008 nog rond de 15.000 stemmen kreeg, kregen we gisteren ruim 29.000 stemmen!
Een groei van 14.000 stemmen! Dankbaarheid en blijdschap bij de fractie, kiezers nogmaals bedankt!"

 

De definitieve uitslag, waarbij ook de voorkeursstemmen en de restzetels worden meegenomen, wordt op maandag 23 maart om 10.00 uur in de Statenzaal van het Huis der provincie bekendgemaakt door de voorzitter van het Hoofdstembureau, Arnhems burgemeester Herman Kaiser. Deze uitzending is live te volgen via gelderland.nl/statenlive

 

Wanneer er meer nieuws te melden valt, zullen we dat vermelden op onze site.