13 december 2013

Wijziging kandidatenlijst SGP verkiezingen 2014

Na 8 jaar zich ingezet te hebben voor de Zaltbommelse burger heeft Henk den Hartog besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Het bestuur van de SGP heeft hierover een gesprek gehad met den Hartog die aangaf dat zijn andere verplichtingen het niet mogelijk maken om verkiesbaar te zijn voor een volgende raadstermijn. 
 
Recent is den Hartog ouderling geworden bij de Gereformeerde Gemeenten te Poederoijen waardoor hij het fractievoorzitterschap wisselde met Geert Bok, toen de nummer twee van de fractie. Den Hartog heeft geconstateerd dat zijn functie als ouderling, naast zijn fulltimebaan, hem veel tijd kost en dat dit in de toekomst niet meer te combineren is met het drukke raadswerk.
 
Den Hartog: ‘’Het was een moeilijke beslissing omdat het raadswerk mij aan het hart gaat. Ik ben dankbaar voor alle jaren dat ik een steentje heb kunnen bijdragen en voor de fijne samenwerking met mijn collega's.’’ Het bestuur van de SGP begrijpt de keuze van den Hartog en is hem zeer erkentelijk voor de vele jaren van inzet. 
 
Geert Bok: ‘’Henk heeft een brede ervaring met het raadswerk en zal daarom gemist worden in de raadszaal. Ik ben erg blij dat hij besloten heeft de SGP wel te blijven assisteren in de steunfractie.’’
 
De kandidatenlijst die al vastgesteld was is door het besluit van den Hartog aangepast. Den Hartog die eerst op plaats twee stond, staat nu op plaats 23 als lijstduwer. Hierdoor schuiven de kandidaten onder hem een plaatsje op naar boven met als resultaat de nieuwe top 5:
1. G. Bok; 2. J. Waaijenberg; 3. T. van Ooijen; 4. A. Duijzer; 5. E. Biesheuvel.