HomeNieuwsSnel een nieuwe burgemeester

Snel een nieuwe burgemeester

Publicatiedatum: 30 mrt. 2017

Burgemeester van den Bosch heeft afgelopen donderdag zijn laatste werkdag gehad als burgemeester van Zaltbommel. Dat betekent dat er nu een vacature is. Voorlopig worden de taken van de burgemeester waargenomen door loco-burgemeester Bragt.

Binnenkort zal er een waarnemer worden benoemd. Dat is normaal. De SGP wil echter de periode dat Zaltbommel een waarnemend burgemeester heeft, zo kort mogelijk houden.

Wachten tot na verkiezingen van 2018, omdat er dan wellicht een herindeling volgt, is in onze ogen onnodig. Die herindeling komt er niet. Een burgemeester is niet alleen nodig om zo veel mogelijk samen te werken met Maasdriel. Die moet zich bijvoorbeeld ook met zijn kerntaak veiligheid kunnen bemoeien. Een vaste burgemeester biedt dan veel meer stabiliteit.

Helaas heeft de motie die de SGP over dit onderwerp heeft ingediend het niet gehaald. Opsteller van de motie ZVV bedacht zich en vond de oproep ‘niet passend meer’. Dat werd door de voorstanders van herindeling aangegrepen om te stellen dat ‘de meerderheid van Zaltbommel impliciet voor herindeling kiest’.