HomeNieuwsUitgelicht: Transparantie over samenwerking Maasdriel

Uitgelicht: Transparantie over samenwerking Maasdriel

Publicatiedatum: 7 jul. 2016

Passage uit Voorjaarsnota over 2017:

Voorzitter, samenwerking tussen Maasdriel en Zaltbommel mag niet in ontbreken in de voorjaarsnota. Ook dat heeft een structurele financiële component. Maar nog meer een bestuurlijke Naar de mening van de SGP is veel te veel achter gesloten deuren vergaderd over dit onderwerp. Dat kan zo niet. Het lijkt we alsof we bang zijn dat onze inwoners er ook een mening over vormen. Ik doe daarom een oproep aan de andere partijen: stop hiermee. De bewoners van de gemeente Zaltbommel hebben recht om te weten wat er speelt. En moeten de mogelijkheid hebben om mee te denken en spreken.

Nogal euforisch. Zo kan het gevoel van veel Maasdrielse en Bommelse raadsleden bij de eerste besluiten over samenwerking worden beschreven. Als SGP hebben we daar gelukkig geen last van gehad. Het voorkomt dat we al te teleurgesteld zijn als het eens wat tegenzit. Al eerder hebben wij aangegeven het graag simpel te willen houden. Ik wil dat nu nog maar eens herhalen:

1. Start de ambtelijke samenwerking op en zet die als dat goed gaat door met andere afdelingen.

2. Een herindeling komt er niet. Een onderzoek daarnaar dus ook niet.

3. Als we onderwerpen samen kunnen oppakken (woonvisie of vestiging arbeidsmigranten om maar eens wat te noemen) doen we dat.

4. Als we het niet eens kunnen worden doen we het niet. En doe daar dan ook niet te moeilijk over.